ΕΝΑΡΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ - 4 ΘΕΣΕΙΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

 

 

ΕΝΑΡΞΗ  ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

4 ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ – 4 ΘΕΣΕΙΣ

 

Η σειρά των 4 ερωτημάτων που έχουν τεθεί από το ιστολόγιον «Λόγος Έμφρων», ερωτήματα στοχεύοντα σε διαλεκτική σύνθεση γύρω από θεμελιώδεις αρχές της παραγωγής συμβολικών προϊόντων, εκκινεί με τον Ευάγγελο Ανδρέου, ποιητή, αισθητικό της τέχνης, κριτικό,  δοκιμιογράφο και πολιτιστικό συντάκτη.

   Ο Ευάγγελος Ανδρέου με τον μεστό του λόγο ανοίγει την αυλαία της συζήτησης τοποθετούμενος πάνω στη προβληματική της δημιουργίας του έντεχνου λόγου.

 

  Η συγκεκριμένη σειρά έχει σταθερή φόρμα. Προτάσσεται το όνομα ονοματοδοσίας του δημιουργού, έπεται το επώνυμό του και αμέσως μετά ο συνοδευτικός τίτλος «4 Θέσεις».

  Τα τέσσερα ερωτήματα που έχουν αναρτηθεί ήδη σε προγενεστέρα ανάρτηση του παρόντος ιστολογίου συμπυκνώθηκαν στη μορφή συμπεριληπτικών προτάσεων ώστε να μην καλύπτουν την απάντηση, αλλά να λειτουργούν ως το εφαλτήριο για την παράθεση της σκέψης του δημιουργού που έχει την διάθεση και την «παρρησία» να τοποθετηθεί.   

  Ευελπιστούμε να θελήσουν να συμμετάσχουν όσο γίνεται περισσότερο δημιουργοί από τον χώρο της Τέχνης και της Επιστήμης.

  Σε ξεχωριστή ανάρτηση, για κάθε έναν εκ των δημιουργών που θα συμμετάσχουν στην παρούσα «ανοικτή συζήτηση», εφ’ όσον υπάρχουν στοιχεία για την εργογραφία τους και την παραγωγή τους θα παρουσιάζεται μία ενδεικτική πορεία τους.

Logos Emfron






     Λόγος Έμφρων

logosemfron.blogspot.com