Αρχαίοι τάφοι και μυστηριώδεις θάνατοι - άρθρο, 1926 - περ. "Ελληνική Επιθεώρησις"

 



Αρχαίοι τάφοι και μυστηριώδεις θάνατοι

άρθρο 1926

περ. «Ελληνική Επιθεώρησις»  

                                                  

 

 

 

 

 

 

                              ΑΡΧΑΙΟΙ ΤΑΦΟΙ 

              ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ    

 

   Ο μυστηριώδης θάνατος ενός Αμερικανού εκατομμυριούχου εις το Ιλλινόϊς των Ηνωμένων Πολιτειών προκαλεί τα πλέον παράδοξα σχόλια και τα πλέον απιθάνους υποθέσεις των ειδικών και μη προς εξήγησίν του.

   Ο πλουσιώτατος δημοσιολόγος Μακ Κλώργκ είχε προ καιρού λάβει μέρος εις μεγάλην εξερευνητικήν αποστολήν, ήτις απεσκόπει εις την ανακάλυψιν των τάφων των Μάγια, εκλιπόντος λαού της Κεντρικής Ν. Αμερικής.

   Προ ημερών, λοιπόν, ηυρέθη εις το άκρον μιάς οδού έξω του Ιλλινόϊς, οιμώζων και με τα πόδια βυθισμένα εις το νερόν της τάφρου. Εξέπνευσεν, ενώ μετεφέρετο εις το νοσοκομείον.

   Από τον καιρόν της επιστροφής του εκ της αποστολής, υπέφερεν από κάποιαν παρόδοξον ασθένειαν, την οποίαν ουδείς ιατρός κατώρθωσε να διαγνώση.

   Και αναγράφεται ότι οι αρχαίοι Μάγια, όπως και οι Αιγύπτιοι (υπενθυμίζεται η ιστορία του τάφου του Τούτ-Ανκ-Αμμόν και του θανάτου ολοκλήρου σειράς αρχαιολόγων), εσκόρπιζον εις τους τάφους τρομερά και μυστηριώδη δηλητήρια προς αποτροπήν ή θανάτωσιν των τυμβωρύχων. Εις τα δηλητήρια αυτά οφείλεται, λέγουν, ο θάνατος του Αμερικανού εκατομμυριούχου και του λόρδου Κάρναρβον.      

 

 

[ το άρθρο δημοσιεύθηκε στο περ. «Ελληνική Επιθεώρησις», Αθήναι, (διευθύντρια: Ευγενία Ζωγράφου), Έτος ΙΘ΄, τεύχος 224, Ιούνιος 1926, σ. 14. ]

        ( το πρωτότυπο σε πολυτονικό )                                             

 

 

 

 

 

Λόγος Έμφρων

logosemfron.blogspot.com

[ ανάρτηση 2 Δεκεμβρίου 2022 :

«Αρχαίοι τάφοι και μυστηριώδεις θάνατοι»,

άρθρο, 1926, περ. «Ελληνική Επιθεώρησις» ]